Om Solveig | Solveig Nygård Eliassen | Terapeut, Veileder, Kursholder

Møt Solveig

Terapeut, veileder og kursholder

Jeg har alltid har hatt glede av å hjelpe andre. Alt etter hva du trenger hjelp til, skreddersyr jeg et opplegg som er tilpasset for deg. Med min personlige reise i livet som utgangspunkt, hvor jeg selv har jobbet meg gjennom min egen uønskede bagasje, har jeg utviklet meg til en allsidig terapeut, veileder og kursholder som ser kropp og sinn under ett. Jeg lærer stadig nye teknikker og nye måter å tenke på. Livet mitt har fra jeg var liten gitt meg en del utfordringer som jeg ikke trodde var mulig å komme seg over og forbi. Jeg har kvittet meg med mange traumer, hendelser og uvaner som har bygget seg opp og hindret meg i å være min beste utgave inne i meg selv. Jeg har jobbet meg gjennom mange gamle og vonde traumer og minner som har hindret meg i å være meg. Jeg har lest og studert, forsket og funnet svar. Det er godt å føle seg fri fra gammelt grums. Derfor har jeg en lidenskap og er genuint opptatt av å kunne være en som hjelper til og viser vei. Jeg vet at når livet er som mørkest, så er det alltid likevel et lyspunkt en eller annen plass. Det som gjør at vi puster og får luft, og at hjertet slår.

Jeg erfarte selv tidlig i livet og i mine ungdomsår, at smerter og ubehag som setter seg i kroppen, som oftest har sammenheng med hvordan man velger å tenke på og å føle om hendelser. Jeg erfarte selv hvordan tanker og følelser påvirket egen helse.  Etter at jeg ble voksen, har jeg deltatt på utallige kurs og seminarer. Jeg har lest mange bøker og jeg fikk svar på mange spørsmål. Men så er jeg også slik at jeg tror ikke på hva som helst før jeg har fått bevis for at det virker!

Hver ny dag er for meg en gave og en mulighet for ny læring og nye erfaringer. Jeg utnytter enhver mulighet til å videreutvikle meg selv og mine ferdigheter. Ny lærdom er alltid spennende, og jeg er stadig på jakt etter innspill som jeg tar med meg videre. Jeg fyller verktøykassa mi og oppdaterer meg for å gi nettopp DEG akkurat det DU har behov for. Små justeringer og endringer kan skape store og livsvarige forskjeller.  

Jeg kan lære deg enkle teknikker som du kan bruke i din hverdag. Du får hjelp med å komme deg i mål dersom du har en utfordring eller et problem som du ikke klarer å løse alene. Jeg tilbyr en opplæring og behandling hvor det jobbes både med det bevisste og det ubevisste sinnet for å finne tak i roten til årsaken som skapte problemet. Ditt ubevisste sinn oppdateres og du oppnår et kognitivt skifte. Du vil føle den friheten du fortjener!

Min kilde til inspirasjon og mer energi, er å hjelpe andre mennesker.

Ønsker du å vite mer om meg?
Les mer litt lenger ned på denne siden.

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Jeg har erfart gode og varige resultater med problemer knyttet til:

 • Negative og uønskede tankemønster
 • Selvbildet, usikkerheten, egenkjærlighet og selvfølese
 • Indre uro og bekymringer
 • Sosial angst og problemer i mindre grupper
 • Angst for å snakke i store forsamlinger, snakke foran et kamera
 • Muntlige fremføringer / muntlig eksamen
 • Avhengighetsproblemer med røyk og snus
 • Fobier
 • Angst, langvarig sorg og depresjoner
 • Mage og tarmproblemer
 • Kosthold og vekt
 • Familieforhold og livssituasjoner
 • Post Traumatiske Stresslidelser

Utdanning og erfaring

Min historie:

Helt fra jeg var liten jente har jeg hatt glede av å hjelpe andre mennesker, gi dem positiv inspirasjon og en oppmuntring for veien videre.

Min første utdannelse etter grunnskolen, var på videregående skole og senere på høyskole innenfor regnskap, økonomi og språk. Jeg hadde mange jobber innenfor økonomi og regnskap både som økonomiansvarlig og som regnskapssjef. Jeg jobbet mye og jeg jobbet hardt. Til slutt ønsket jeg å finne på noe nytt. Og det resulterte i 3,5 år på Svalbard, som først bare skulle være en sommer og noen få måneder utover høsten. Her bodde jeg sammen med min lille sønn og her fant jeg tilbake til styrken i meg selv, og ble klar for å gå videre i livet mitt. Jeg møtte mannen som jeg giftet meg med. Jeg flyttet tilbake til sivilisasjonen og vi fikk 2 flotte sønner. Etter at de 2 barna kom til verden så ble det store endringer i livet mitt. Jeg hadde vært hjemme og koset meg i 3 år med barsel, og nå var permisjonstiden over. For å bidra med min økonomiske bit, så ble det til at jeg skulle ut i arbeidslivet på nytt. Jeg visste ikke hva jeg skulle ta meg til. Jeg ville fylle dagene mine med noe som ga meg mer mening enn å sitte på kontor å føre regnskap, den biten følte jeg meg ferdig med. Jeg ønsket meg en jobb som jeg kunne gjøre uten å bli så sliten. Jeg ville bort fra det stresset og det jaget som det var for meg å ha en jobb som var preget av mye overtidsarbeid for å rekke alle frister for innlevering av ulike arbeidsoppgaver.

Og hva skulle jeg ta meg til? For utenom at jeg elsket å kjøre bil og buss, som jeg gjorde mye av tidligere, så hadde jeg en annen hobby og det var å hjelpe mennesker. Hobbyene mine. Jeg dyrket jo hobbyene mine i barseltiden. Men kunne hobbyene mine gi meg inntekter? Og kan man virkelig bare gjøre det man liker? Hver dag? Og ha det som et levebrød? Jeg startet med å kjøre drosjer igjen. Jeg trivdes godt med det, og trivdes enda bedre da jeg begynte å kjøre buss igjen. Så jeg ble yrkes-sjåfør for tyngere kjøretøy og tok etterhvert også en etterutdanning og fikk fagbrev som yrkessjåfør. Per i dag er jeg fast ansatt som buss-sjåfør i en perfekt liten % stilling som jeg stortrives i, og som er helt perfekt for meg.

Terapeut utdanningen min:
I 2012 startet jeg det firmaet jeg har i dag. Og litt etter litt skaffet jeg meg en ny utdannelse. Ved siden av å være yrkessjåfør for tyngere kjøretøy med fagbrev, ble jeg uteksaminert Hypnoterapeut, EFT-terapeut og Regresjonsterapeut. Du kan lese mer om de ulike terapiformene og hva de står for under teknikker og terapiformer på siden min. Både før, under og etter godkjent eksamen som utøver, satte jeg meg inn i lovverket som omhandler det å være en alternativ utøver, og tilegnet meg de kunskapene og den praksisen jeg følte jeg måtte ha for å fremstå som en seriøs utøver. Jeg ble og er fortsatt medlem av både Norges Landsforbund av Homeøpraktikere, samt Norsk Forbund for Klinisk Hypnose. Reisen min og lysten til å lære mer, gjorde at jeg tok til å studere både adfersdpsykologi og lærte meg enda mer om hvordan ting faktisk henger sammen i hjernen vår og på det ubevisste plan. Hva er det som gjør at vi har vårt reaksjonsmønster? Og kan det endres? Svaret mitt er et utelukkende JA. Jeg har selv erfart at alt som er programmert og lært, kan også avlæres og avprogrammeres. Ved å bare endre litt på hva man velger å ha av oppfatning av en liten ting som kan langt tilbake i tid, kan den lille endringen være med på å gjøre store forandringer i livet vi lever her og nå og videre framover. Jeg har lært meg mange teknikker som funger godt både sammen med hverandre og hver for seg. Ikke alt passer for alle, derfor har jeg lært meg hvordan jeg kan tilpasse og skreddersy min hjelp til hver enkelt person.

De siste 5 årene før Covid kom inn i vår verden, jobbet med å arrangere kurs og utdanninger for terapeuter, leger, psykologer og annet helsepersonell.

Etter mars 2020, ble jeg i likhet med resten av verden, tvunget til å tenke i nye baner når det gjelder terapeut virksomheten min.
Jeg hadde en klinikk som jeg måtte stenge. Jeg slutte i jobben som kursansvarlig. Jeg måtte finne nye veier og nye måter. Siste par årene har jeg brukt mye tid på å lære meg nye verktøy for å bli i stand til å jobbe online. Det har gitt meg en kjempeerfaring og en fordel som jeg ikke hadde før pandemien. Ikke alle mennesker i dette landet har muligheter for å reise til en terapeut. Og ikke alle tror at man kan få terapitimen over en skjerm. Men det går kjempebra! Så nå tar jeg imot både klienter på fysisk oppmøte og oppmøte digitalt over skjerm.

Litt etter litt fant jeg en ny vei som jeg nå føler meg komfortabel med. Jeg jobber stadig med å forbedre meg i teknologiens verden og å lære meg nye ting. Det er kjempegøy!

Jeg har fått svært mange positive og gode tilbakemeldinger fra mennesker som jeg har hjulpet. Og de kommer tilbake til meg om de ønsker å lære mer. Det gir meg stor glede og inspirasjon når jeg ser at de som kommer til meg lykkes.
Nå gleder jeg meg til å hjelpe deg!

MELD DEG PÅ MITT NYHETSBREV