Spesialkurs For Hypnoterapeuter IBS | Solveig Nygård Eliassen | Terapeut, Veileder, Kursholder
Solveig Nygård Eliassen Logo

Spesialkurs for hypnoterapeuter

som omhandler
IBS – Irritabel Tarm Syndrom

Dette kurset er ikke lenger mulig å melde seg på her.
For spørsmål vedrørende kurset, ta kontakt på
solveig@nygardeliassen.no

Mage- og tarmproblem er et stadig økende helseproblem, som antas å berøre så mange som hver 10. person i Norge i alle aldre. Unge som gamle. Så mange som 4 av 10 voksne lider av milde til alvorlige gastrointestinale problemer, alt fra det mildt plagsomme til det ekstremt smertefulle.
Irritabel Tarm Syndrom, blir ofte omtalt med forkortelsen IBS
Det er ingen definitivt forklart årsak til IBS – det er en tilstand som i stor grad og i mange tilfeller blir sett på som psykosomatisk.


Smerten og ubehaget som følger av IBS kan påvirke livskvaliteten i en svært alvorlig grad. Det er viktig at klienten forstår hvordan og hvorfor fordøyelsessystemet påvirkes av stress og angst, og det er langsiktig. Målet er å roe ned klientens fordøyelsessystem og å få det til å vinne tilbake en sunn funksjon.

IBS -pasienter med alvorlige symptomer og/eller emosjonelle problemer, for eksempel angst og uro, reagerer spesielt godt på IBS -hypnoterapi, fordi underliggende psykologiske årsaker kan behandles og endringer kan oppnås allerede etter den aller første økten.

Symptomer på IBS kan variere fra magesmerter til svært uregelmessige tarmvaner og til og med jernmangel eller oppkast i de mest alvorlige tilfellene.

Hypnoterapi har vist seg å være er en svært effektiv måte å behandle irritabel tarmsyndrom og tarmlidelse (IBS) på.

Mage- og tarmsystemet er et av de mest plagsomme organene i menneskekroppen – med flere problemer enn de fleste andre deler av kroppen!
De som lider av gastrointestinale problemer får ofte diagnosen som sier at det ikke er noe fysisk galt med dem. Svært ofte er det ingen påviselige årsaker til sykdommen – selv etter både fysiske undersøkelser og testresultat fra blodprøver.
Faktum er at de fleste gastrointestinale problemer er knyttet til sinnet og ikke til noen fysisk sykdom. Dette er kjent som «Gut-Brain Interaction» som kan oversettes til samspillet mellom tarm og sinn. På grunn av dette er IBS ekstremt vanskelig å behandle med medisiner.
Mage- og tarmkanalen kontrollerer ikke seg selv, den styres helt av hjernen.
Med andre ord er forbindelsen mellom tarm og hjernen en del av det samme systemet.

Hypnose som behandling for gastrointestinale problemer – inkludert IBS – praktiseres nå i nesten alle amerikanske gastrointestinalsentre og tilbys også av hundrevis av hypnoterapeuter internasjonalt.

De unike fordelene med hypnoterapi som behandling er:

– Dens evne til raskt å dempe smerter
– Dens evne til å kontrollere fysiologiske prosesser
– Posthypnotiske forslag kan utløse positive reaksjoner på visse triggere
– Behandling av gastrointestinale problemer
– Fungerer veldig bra for barn.


Eksperter sier at bruk av hypnose for å “roe ned hjernen for å behandle tarmen” viser seg å være svært vellykket. IBS -hypnoterapi endrer pasientenes tankesett og interne mestringsmekanismer som igjen bidrar til å øke kontrollen over autonome kroppsfunksjoner, som for eksempel hvordan de regulerer tarmaktivitet og behandler smerter.

Dr. Olafur Palsson ved Center for Functional GI and Motility Disorders, North Carolina, sa følgende om hypnoterapi:
‘Psychological treatment has shown a high success rate in improving IBS… if the usual medical approaches don’t seem to be working well and you have persistent symptoms, this could be a good option.’

Forskerne studerte 300 IBS -pasienter mellom 18 og 65 år fra 11 sykehus.

Hver pasient hadde 1 x 45 minutters hypnoterapisession annenhver uke i 3 måneder.
Terapeutene diskuterte pasienters mestringsmekanismer, klager og virkningen av IBS på deres sosiale liv. Øktene inkluderte progressiv avslapning, beroligende bilder, positiv visualisering og forslag til å gjenvinne kontrollen over fordøyelsessystemet for å redusere følelser av smerte og ubehag.
Kostholdsinformasjon ble også gitt
Alle deltakerne fikk også en CD, slik at de kunne øve selvhypnose hjemme i 15 til 20 minutter hver dag.
Denne terapien er basert på behandling utviklet ved University Hospital i South Manchester, England på 1980 -tallet.

Etter 4 økter rapporterte 41% av pasientene om en enorm forbedring og en lettelse av symptomene.

De fleste av de gjenværende pasientene rapporterte en moderat forbedring og lette symptomer. Mindre enn 10% rapporterte liten eller ingen forbedring.
Etter tre måneder rapporterte 89% av pasientene om fortsatt forbedring og en fortsatt lettelse av symptomene.

Funksjonelle mage- tarmsykdommer (NKFM) ved Haukeland sykehus i Bergen er det første (og muligens det eneste) sykehuset i Norge som tilbyr hypnoterapi som behandling.

Siden våren 2017 har også personell ved Seksjon for klinisk ernæring på Oslo universitetssykehus og Enhet for klinisk ernæring på Lovisenberg sykehus informert pasienter som ikke responderer på annen behandling om at Hypnoterapi kan hjelpe.

Pasientene kontakter da en hypnoterapeut for behandling, hvis de ønsker slik behandling.

Lær mer og få svar på dine spørsmål på dette meget nyttige spesialkurset, slik at du også kan legge til behandling av Irritabel tarmsyndrom (IBS) i listen over behandlinger du tilbyr!

Kursmanualen og script som tilhører IBS behandlingen er oversatt til norsk, og vil bli forklart på seminaret denne dagen.

På dette spesialkurset vil du få lære mer om hva som kan være årsaken til dette problemer og hvordan du kan hjelpe pasientgruppen som lider av mage- og tarmproblemer.
Andrew Newton har masse eraring og spesialisering. Han har hjulpet flere hundre pasienter med akkurat denne problemstillingen, og han vil derfor dele denne fagkunnskapen med hypnoterapeuter som ønsker å hjelpe denne pasientgruppen på en best mulig måte.

*Vær obs på at alle de andre Andrew Newton’s samlede script som du mottar for Hypnoterapeuter er på engelsk.

Kursholder: Andrew Newton

Spesialkurs for hypnoterapeuter.

Dato for kurset: 10. november og 13. november 2021
(lengde 3 timer)

Kurslokale: Hjemme hos deg selv

Dette nettbaserte kurset blir kjørt online over Zoom. Med en gang du har meldt deg på kurset, vil du motta informasjon om hvordan du deltar på kurset. Du vil et par dager før kursoppstart motta kursmanualer i PDF format samt link for deltagelse til selve kurset.
Møt opp 5 minutter før kursstart.

Lengde på dette seminaret/Spesialkurset for hypnoterapeuter
er 3 TIMER + tid etterpå til spørsmål og svar

Velg kursdag
onsdag 10. november 2021 ettermiddag/kveld (Dato passert!)
eller
lørdag 13. november 2021 dagtid.

Dagsplan onsdag 10. november 2021 er 18:00 – 21:00 – inkludert 1 pause (Dato passert!)
Dagsplan lørdag 13. november 2021 er 10:00 – 13:00 – inkludert 1 pause


Etter at du har registrert deg for kurset, vil du komme til en side hvor du finner mer informasjon om hvordan du forbereder deg, slik at du får best mulig utbytte av å delta, samt et par linker til små videoer som viser deg hvordan du benytter Zoom til nettbaserte kurs.


Dette får du:

Kursmanual på norsk
Script på Norsk
2 lydfiler av Andrew Newton
Ekstra faglig oppdatering på 120 sider
Andrew Newton’s samlede script
Signert kursbevis

Meld deg på

Spesialkurs for hypnoterapeuter IBS

Dette kurset er ikke lenger mulig å melde seg på her.
For å kontakte kursarrangør send e-post til
solveig@nygardeliassen.no