Kostholdsveiledning | Solveig Nygård Eliassen | Terapeut, Veileder, Kursholder

Kostholdsveiledning og hjelp til vektreduksjon

Her får du et eget skreddersydd opplegg som er tilpasset deg og dine behov. Det jobbes systematisk med tett oppfølging og veiledning. Jeg vet at trening er utfordrende for mange overvektige. Mindre mat og mer mosjon har du sikkert har hørt om minst 1 million ganger før.

Jeg slet selv med overvekt og jo-jo skanking i mange år. Og vet veldig godt hvordan det føles å mislykkes med nok et slankeprosjekt. Jeg har gått ned 10 kilo og opp 15 kilo mange ganger, og jeg har kjent på følelsen det gir meg, og oppgittheten som tok over når faktum over å mislyktes nok en gang, har meld seg. Jeg vet hvor lett det er å gi opp, når vekten tar til å øke igjen etter at nok en hard slankekur er over.

Et faktum som overvektig er at man tenker lite over all aktiviteten som skjer i hjernen vår. Du lærer mer om hvordan belønningssystemet fungerer på det ubevisste planet, og jeg hjelper deg med å bli bevisst på hva du ønsker. Det er først når du har et bevisst ønske om en endring at man kan foreta en omprogrammering av alt som skjer på det ubevisste planet. Hjernen vår er en finurlig sak, du kommer til å lære mer om den. Og når du har kjennskap til hvordan den fungerer, kan du dra nytte av det i jobben mot å nå ditt mål. Derfor er også en del av dette opplegget å bli klar over egen situasjon. Dine vaner og måten du velger å tenke på.

Det er litt av et puslespill å bli klar over på det bevisste plan, men også på det ubevisste plan hva som foregår i dine tanker, følelser og hva det er som skaper dine vaner. Kroppen vår blir påvirket av vår mentale helse, altså det som skjer både på det bevisste plan og det ubevisste plan. Kroppen vår er som et fint maskineri som må ha vedlikehold for å kunne fungere best mulig livet ut.

I prosessen og underveis på din vei mot målet ditt, får oppgaver, samtaler og du lærer å sette opp en meny som er tilpasset deg. Når du kommer til meg med et overvektsproblem, får du på ingen måte noen quick-fix eller oppskrift på noen form for slankekur. Jeg vil forteller deg hvorfor. Mitt mål for deg er at du fortjener å lykkes, og at du skal sitte igjen med et varig resultat som du skal ha glede av og kunne benytte deg av – hver dag – resten av ditt liv.