Kostholdsveiledning | Solveig Nygård Eliassen | Terapeut, Veileder, KursholderEndret kosthold og økt trvsel hjelper deg å nå dine mål

Når du tenker på slanking og vektreduksjon, har du nok allerede en følelse av at “Jeg har forsøkt ALT” og “INGENTING ser ut til å hjelpe meg”, Tro meg, jeg vet nøyaktig hvordan det føles når nok et prosjekt har lagt seg pent inn i rekken av tidligere mislykkede forsøk. Om du slanker deg ved egen hjelp, eller om du får hjelp av kirurgiske inngrep og ulike varianter med slankeoperasjoner, så er faren for å mislykkes stor om du glemmer å finne en løsning på selve årsaken til at du overspiser eller ubevisst stapper i deg mat og andre ting som kroppen din tar til seg som overflødig vekt. Jeg har selv vært gjennom det meste, og vet også nå hva som skal til for å lykkes. Derfor får du et unikt opplegg hos meg, som er skreddersydd for deg og tilpasset dine behov. Det jobbes systematisk med tett oppfølging og veiledning. Jeg vet at trening og mosjon er utfordrende for mange overvektige. Mindre mat og mer mosjon har du sikkert har hørt om minst 1 million ganger før!

Men hva er det som er viktigst? Hvor bør du begynne og hva bør du prioritere? De fleste overvektige sliter også med plager som gjør det vanskelig å bevege på seg. Derfor starter vi med å se på trivselen din og selvbildet ditt. Din reise og din historie er den aller viktigste biten i puslespillet ditt. Personligheten din vil jo alltid følge deg uansett hvilken status badevekta di gir deg. Hva er styren din og hva er unikheten din? Hvordan er kostholdet og spisemønsteret ditt? Hva er det som er bra med det du allerede gjør? Og hvor er det lurt å gjøre endringer? Hva slags personlighet har du og hvilken type mat liker du? Og hvor mye og ofte spiser du? ALT dette henger nøye sammen, og det får du lære mere om.

Jeg slet selv med overvekt og jo-jo skanking i mange år. Og jeg vet veldig godt hvordan det føles å innse at nok et slankeprosjekt endte med en nedtur. Jeg har gått ned 10 kilo og opp 15 kilo mange ganger, ned 20 kilo og opp 30 kilo. Jeg har kjent på følelsen det gir meg, og oppgittheten som tok over når faktum over å mislyktes nok en gang kjennes i hele kroppen og i marg og bein, Jeg vet hvor lett det er å gi opp, når vekten tar til å øke igjen etter at nok en hard slankekur er over. Derfor får du ikke hjelp til en slankekur hos meg, men du får hjelp til å endre trivselen, kostholdet og det å kjenne på mestringsfølelsen. Du får hjelp til å fjerne det som trigger overspising. Målet er å justere ned mengde mat du spiser, få deg til å akseptere den DU er, og å få en rytme i spisemønsteret som du har finjustert, på en slik måte at dette er noe kroppen din og du vil trives med resten av livet!

I mange tilfeller er det slik at man går til kjøleskapet, godteriskuffen eller andre steder for godsaker og søker trøst og roper om hjelp. Når årsaken til uønsket adferd som ligger på det ubevisste plan blir bearbeidet, og vi tar en titt på selvbildet og retter opp i det, så endres også adferden og spisevanene seg automatisk, og behovet for å åpne kjøleskapdøren og søke trøst eller å rope etter hjelp der eller andre steder, endrer seg og faller bort.

Et faktum som vi kjenner til som overvektige, er at man tenker lite over all aktiviteten som skjer på det ubevisste plan. Det som skjer ubevisst og som er følelsesstyrt, er det som styrer dine spisevaner. Du vil lære mer om hvordan belønningssystemet ditt fungerer i hjernen din og på det ubevisste planet, slik at du kan justere det og omprogammere det på en slik måte at det hjelper deg i riktig retning. Prosessen vi også jobber med, er å få deg med på å bli motivert og bevisst på hva du ønsker.

Det er først når du har et bevisst ønske om en endring at man kan foreta en omprogrammering av alt som skjer på det ubevisste planet. Du vil få hjelp til å snu din egen situasjon, dine vaner og den måten som du velger å tenke på. Det man er programmert til gjennom det livet man har levd, det kan ALLTID omprogrammeres om du har et ønske om det og ser verdien av det.

Kroppen vår blir påvirket av vår mentale helse, altså det som skjer både på det bevisste plan og det ubevisste plan. Kroppen vår er som et fint maskineri som må ha både vedlikehold, stell og omsorg for å kunne fungere best mulig livet ut.

I prosessen og underveis på din vei mot målet ditt, får du nødvendig opplæring og bevisstgjøring gjennom samtaler og terapiøkter. Du lærer å sette opp en meny som er tilpasset deg og din livssituasjon.

Når du kommer til meg med et overvektsproblem, får du hjelp til å ta bort årsaken til overspising og bli oppmerksom på spisevaner som kan endres. Du får ryddet i tankemønsteret ditt og du lærer å kvitte deg med andre sabotører. Du vil komme til å forstå hvorfor du har mislyktes ved tidligere slanke-prosjekt. Og da er mye av jobben gjort. Mitt mål sammen med deg, er at du skal lykkes og sitte igjen med et varig resultat som du skal kunne ha glede av og benytte deg av – hver dag – resten av ditt liv.

Lignende prosesser har en målt sukksessrate på hele 80% (0% bivirkninger)